Banner KPN

Defensieve portefeuille

Dividend portefeuille

Portefeuille NL

ETF portefeuille

Pensioen portefeuille

Hoog divident portefeuille

InBev, voluit Internationale Beheermaatschappij, is een van ’s werelds grootste bierbrouwerijen en heeft een interessante geschiedenis op het gebied van aandelen. De geschiedenis van het InBev-aandeel begint eigenlijk bij de oorsprong van de brouwerij zelf.

In 1366 werd de brouwerij “De Hoorn” opgericht in Leuven, België. Deze brouwerij zou later uitgroeien tot wat we vandaag de dag kennen als InBev. In de loop der eeuwen verwierf de brouwerij een steeds grotere reputatie en breidde ze haar activiteiten uit naar andere delen van België en Europa.

In 1987 fuseerde Brouwerij Artois, een van de grootste brouwerijen in België, met Brouwerij Piedboeuf uit Luik. De nieuwe entiteit werd Interbrew genoemd. In de daaropvolgende jaren groeide Interbrew gestaag door overnames en fusies met andere brouwerijen in verschillende landen.

In 2004 nam Interbrew de Braziliaanse brouwerij AmBev over, wat resulteerde in de vorming van InBev. Dit was een baanbrekende transactie, omdat het de grootste overname in de bierindustrie tot dan toe was. InBev werd hierdoor de grootste brouwerij ter wereld.

In 2008 kondigde InBev aan dat het de Amerikaanse brouwerij Anheuser-Busch zou overnemen. Deze acquisitie resulteerde in de vorming van Anheuser-Busch InBev (AB InBev), een bedrijf dat nog steeds een van de grootste spelers in de wereldwijde bierindustrie is.

Het aandeel van InBev heeft in de loop der jaren verschillende ontwikkelingen doorgemaakt. Het bedrijf ging naar de beurs met een beursgang in 2000. Sindsdien is het aandeel verhandeld op verschillende beurzen, waaronder de Euronext Brussels en de New York Stock Exchange.

Het aandeel van InBev heeft een solide prestatie laten zien, met ups en downs die typerend zijn voor de aandelenmarkt. Het bedrijf heeft echter een sterke marktpositie behouden en is erin geslaagd om zijn wereldwijde merken, zoals Budweiser, Stella Artois en Corona, te laten groeien.

Met zijn wereldwijde aanwezigheid en voortdurende strategische acquisities heeft het aandeel van InBev de interesse van investeerders over de hele wereld getrokken. Het bedrijf heeft een reputatie opgebouwd als een stabiele speler in de bierindustrie en blijft streven naar groei en uitbreiding in nieuwe markten.

Opmerking: Houd er rekening mee dat de bovenstaande historie gebaseerd is op informatie tot september 2021. Recente ontwikkelingen na die datum zijn mogelijk niet opgenomen in deze korte historie.